Wednesday, August 25, 2010

Kenapa?

before g kuliah pagi tadik, ade org tag ak kt article bertajok, nape yahudi bijak? tak sempat bace. pas g bazaar petang nie, baru la dapat bace. menarik gak. part yg pling aku gemar, part nie ha..

  • Di Israel, merokok adalah taboo, apabila anda diundang makan dirumah Yahudi, jangan sekali kali merokok, dan tanpa malu mereka akan menyuruh anda keluar dari rumah mereka dam merokok diluar rumah mereka. Menurut saintis di Universiti Israel , siasatan menunjukkan nikotin dapat merosakkan sel utama pada otak manusia dan akan melekat pada genes, ini bermakna keturunan perokok bakal membawa generasi yg cacat otak ( bodoh atau lembab). Suatu penemuan yg dahsyat ditemui oleh saintis yg mendalami bidang genes dan DNA. Para perokok harap ambil perhatian.

hee~ 2 la part yg pling bes. anyway, pade kawan2 saye yg merokok tuh, ak tak marah pon.. nk larang.. sape la ak en? bukan nye bf, gf, mak, bapak, family etc k0rang pon. korang pk2 la sendiri. kal0 nk merokok tuh leh je, tp.. jgn la smpai sekotak sehari. kurang2 kan la. untuk mase depan korang gak. korang bace tuh.. ni link ke article tuh. No offense, just read it ehh. (=


*korang pk2 la sendiri. kal0 k0rang xnk pk kan nt0k k0rang sndri pon, pk la nt0k mse depan nnt. anak2 korang.. org sekeliling korang. eh eh?? =,= kal0 ak kaye, ak upah sume perokok jgn merokok. haih! tp malangnye, ak tak kaye. ni pon dalam usaha dan mengharapkan yg ayah benti isap rokok. =,= cei~ bulan pose macam mkin mnjadi2 plak. haih~ kal0 susah nk benti, slow kan la merokok tuh. sehari limit kan 4/5 kali je. korang leh wat, korang je xnk. kt rokok je da membazir. k0rang totalkan duet rokok k0rang dari start korang isap, smpai skang. approximately, for 8 years, RM80,000 will be spent just for cigarettes. korang bygkan la. haih! da leh bawak kua kete sebijik da. huhu~ anyway.. fikir kan lah eh.. malas nk story berjela2. tak mas0k 0tak gak k0rang2 nie. x)


2 comments:

beLLa said...

gud info! kasi abang aku bace ni bagoz. nak mati cepat agknyer.

tp smoker ni slalu gak bg alasan, merokok dpt release tension. is it so?

16-EiGht-46 said...

yay! ade penyokong. :) bg la sume org bace. bagus nie. :)

release tension.. alasan biase. ade cakap, sbb boring. then, sbb sejuk. haih~ macam2 alasan. =,= kal0 kumpul kan sume, leh wat buku "Alasan Para Perokok" haih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...