Thursday, June 30, 2011

UPU 2011/2012?!



Semakan boleh dibuat mulai 15 Julai 2011
(Jumaat) mulai jam 12 tengahari.




cuba berlagak tenang..

*gulp! serem aih. agak2 mane lah hala tuju aku untuk degree nie. Counting days now. 2weeks left. Wahh! fikir benda ni pun boleh buat tension gak rupenya. haha, fikir result la. ntah apa la jadi result aku tuh. dah la final paper last sem hari tu susah. dodol betol. -.- berserah berserah. tawakal. :)


Wednesday, June 29, 2011

Reunion. Depan rumah?! HAA?!


Sudah 6 tahun (melampau sangat kot? takpe, korang iye kan aje lah) aku meninggalkan blog ini. Sampai kan, bukan sahaja sawang, hampir tumbuh cendawan sudah blog nie. kesian blog nie. nak kena tutup ke ape? uih! bahaya. tidak tidak. XD ape ape pun, sini ade crita sket. ari tuh, (Jun 25th, 2011), Sekolah Kebangsaan Seri Kelana (SKSK) telah membuat reunion kali ke 4! Tahniah! (aku join 2 je. Hehe). Bincang punya bincang, borak punya borak, meeting punya meeting, venue telah dipilih. Tempat nye adalah..... jeng jeng jenngggggg... DEPAN RUMAH! err.. depan rumah aku. like WHAT THEEEEE?!! lol. jadah kah? depan rumah aku? ape la korang. alasan depa, depan rumah aku luas, ade padang, sedang nak main kejar2. HAHA takpa la, ikut lah. asalkan korang bahagia di telan zaman (err.. ngarut) Hari sabtu, pukul 8PM. OK, tunggu punya tunggu punya tunggu.. teka pukul berapa diorang sampai? pukul 8.10PM! LAMBAT 10 minit! tu pun baru 3 orang. yang lain lambat 30 minit! yang sesat nak ke jalan Jelebu pun ada. HAHA apa la, senang je kot nk cari rumah aku. XD Di pendek kan cerita (malas nak taip panjang2, sebab malas. :P) hidupkan bara api sampai pukul 10PM, makan makan makan, borak borak borak, gelak gelak gelak, lari lari lari (ok ni tipu), sampai pukul 11.30PM. Siap semua, kemas kemas kemas sampai depan rumah aku tuh, berkilat! LICIN macam kepala harith iskandar. (err.. kene sinaran matahari, silau wo!) Sampai ma puji, "Bersih betul kawan2 kau kemas, lagi bersih dari sebelum korang pakai tadi haa.." wah! Ingat senang ke nak ma puji? OK, kemas kemas kemas, peluk peluk peluk, nangis nangis nangis (OK, ni pun tipu jugak), selesai semua nya pukul 1AM. aku terus masuk tidur. MUAHAHA! PENATTTT!! (macam lah buat banyak keje. lalala~ :P)






*wah! seronokk wo. korang ade? takde kan? jangan jeles sangat. pada kawan2 sekolah rendah yang tak join tu, takpa. nanti diorang buat lagi. diorang ni memang suka reunion reunion nie. tak sempat nak rindu, ade je lah reunion mana2. tuh, dengar kata nak buat masa bulan puasa nanti. time raya, confirm dah pergi berhijrah dari satu rumah ke satu rumah. haa! wajib. :D pape pun, best best best. walaupun ayam macam buntut kuali, tapi sedap jugak ape. korang ape tau. hahaha. anyway, i do have fun. do you? :)


Tuesday, June 14, 2011

Mari mari membeli!!

Ha, siapa rasa nak cupcake ke, kek ke, ape ape lah makanan yang manis yang boleh dibakar tuh. Mari lah jenguk2 blog ni (blog lecturer saya). Oh, ex lecturer. :) Kalau nak tempah apa2, p sini na? hehe. MAKAN KENYANG2! HAHA best best. sebab, lecturer ni selalu je belanja kami cheese tart, cheese cake. wah! heaven. :P Terima kasih puan! ehh, lari topik. XD



(Some of them..)
Niza Homemade Bakery


*hehe, tuh lah dia ye kawan kawan. kalau korang nak kahwin ke, nak tunang ke, kenduri ke, tempah la. harga boleh kautim! lol, suka hati aku je. hahahaha, harga bincang sendiri aa ngan puan. aku pulak. XD this is at least I can do for her. harap2 lah subject killer programming tuh aku dapat bagi puan 4.00. :) InshaAllah. AMIN! Hehe.


Tuesday, June 7, 2011

Miss yang GAY! HAHA! XD

So, on the June 4th, 2011, my classmate and I melarikan diri pergi ke selatan Malaysia. Ya, mana lagi kalau bukan Johor! Kami pergi melarikan diri kesane untuk 2 hari. Oh, bertujuan tau. Ingat suke suke? Pergi ke Pontian, Johor untuk meraikan majlis pertunangan lecturer kesayangan kami, Miss Suzi Iryanti Fadilah. (oh, its should be Madam next time. Hehe) Akhirnya, engaged jugak miss nie. Belajar tinggi sangat. Sampai tak pikir langsung nak bertunang & kahwin. haiyo. apa la miss. Takpa, lepas kahwin, sambung PhD aa. Lepas PhD, buat rumah atas laut. Senang. Ke cane? HAHA. XD oh yea, for your information, she's the one who thought us Programming & Networking. Oh, plus, all the GAY words. HAHA! miss~ miss~ :p OK, here some picture. This engagement ceremony is suppose to be private, so.. here just a little picture that I can share with you guys. :)




OK, thats all the picture i can share with you guys. haha, private remember?? XD so, lepas tuh, dalam pukul 4PM, gerak naik ke Pasir Gudang, Johor pulak. Berehat rumah pakcik seudara saya di sana. (aww, ayat skema!) OK, malam tu, pergi ke Danga Bay berjumpa dengan gay partner. ohh, more likely a brother to me. Lepak la dengan mereka (dia bawak segerombolan kawan2 dia. 5 orang. Ramai kan?) sampai pukul 11.55PM. Selepas makan KFC, kami pun balik rumah. Balik rumah, tidur pukul 3AM gak. -.-" kami banyak membuat pusingan U di Johor. Kalau nak di kirakan, hampir 20kali juga. Korang pernah ke? hAa, tak kan? kami special case. :p So, the next day, patut pergi rumah membe Nou Ain sebab membe dia kahwin. Di sebabkan jauh, dan memikirkan Azlan ada final paper Matematik 5 besok nya, kami pun gerak balik. Sampai rumah di Melaka jam 5PM. Oh, heaven. Thank you JB for such a great memory that you have given us. XD anyhow, i do enjoy the trip. How about you guys? :)





Oh by the way, Happy Bornday to my Beloved Gay Partner. HAHA. Have a blast and blissful 18 years old, brother. (although you got sick that night, nah. no you dont. right? HAHA) So, again, have a happy life with you love ones! :)



*gambar mase berjimba malam tuh takde. sebab, bila bawak camera, kene perli + marah. hek eleh.. kan dah takda gambar. ceh. padan muka. lepas ni, kalau kene perli, kene bawak jugak. snap sampai baterry kamera habis. hehe. XD last but not least, i really love you guys. thanks kat lan sebab bawak kereta sorang sampai ke Johor sana. Thanks jugak kat miss sebab bagi makan best best. Satay OWN! Hehe. Pada pakcik saya yang berada di pasir gudang, Johor, TRIMA KASIH BANYAK sebab bagi tumpang tidur satu malam kt sane. hehe (abes kantoi perihal aku kat classmate. adoila pakcik..) Pada Classmate jugak, korang memang gempak. Pada Adibah, sorry lah. Kalau aku tau nak jadi macam nie, dulu lagi aku dah ambil lesen kereta. Sorry sorry. Thanks pada my Gay partner and his fellow friends sebab jadi tourist guide masa dekat Johor. Even though, not so much of help pon, nak gak thanks. heh. overall, yeah. I do enjoy my time being there. Thumbs up! :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...