Sunday, December 18, 2011

Korang ada? =p




Konvokesyen Dinner.


Saya konvokesyen, 2 kali. Korang ada? Jangan nak jealous sgt la ye? Sebab kami ni pon program francais. Memang la konvo sampai 2 kali. 1 dekat UTM hari tu, 1 lagi dekat Melaka. Kat UTM on the 22/10/2011 tak silap. Ke 21 entah. Dekat Melaka hari tu, 15/12/2011. Dipendekkan cerita, masa dekat Johor tu, family yang tercinta dan paling di sayangi in this whole wide world datang. Mesti la kan, tak datang, aku touching 6 tahun pindah pergi.. umm.. THAILAND! lol. put that aside please, merepek. Then, yang best nye, gay aku pun datang. alorhh.. so sweet. Sayang kau laaaa gay! xD OK OK, tu dekat Johor, then dekat Melaka pulak, takda siapa datang. err.. Abah pergi Indon, kerja. Mama kene jaga nenek dekat rumah, Siblings, ok.. working. Clearly, I can't do anything about it, just sit back, relax and follow the flow that none of my family will come. Oh! luckily, AYAH ADA! Kira family jugak ape! oh, ehem.. ayu pun. haha. xD Masa dekat Melaka, ayah and future wife datang. Oh, bahagia rasa. Kan best, kalau semua ada. Tapi, like that gonna happen? haha, nah. i don't think so. So, in the nutshell, 2 2 konvo ada orang datang. So, tamak tamak jugak, tapi rasa bahagia lah. Sebab all of my beloved can attend to my konvokesyen. Luckily i have 2 konvo's. heh. OK, tu je. Bye! :p


*saja mengada nak update pasal konvo lagi 1 tu. tapi, mcam malas2 je nk taip panjang. gambar pun.. umm. malas nak upload. MALAS! sukeatila! tak tengok ke nama blog ape? ohoho. aku selit kan la jugak 1 gambar. kang touching pulak lari thailand. lol. haa! ok dah. bye. malas online lame2. habis kan duit! eish eish eishh.. simpan duit untuk masa hadapan ye kawan kawan. err.. tibe tibe. ==" ok tata.


Wednesday, November 30, 2011

Speechless.


Stepping

away
from
your
book of life
is the
only
way
to
burn all
the
burden
I've once
caused.




But, losing you.. such a humongous lost to me.





maybe, staying away is the only way after all.
and i don't think miracle come twice. ='(


Tuesday, November 22, 2011

If only I can do this. But, NO! I can't.


Sometimes, I really want to say this.



But, no. BIG F NO!
I CAN'T SAY THAT
,
AT ALL!
Seriously, why the big F is that?


The only reason that I can get is..




The end.


Miracle, please do happen.




I'm wishing for something.
Something that's beyond my reach.
Seriously, I just wish miracle will come before me.
At my birthday this year.

Last year was a miracle.
Will miracle come twice?

Please come again this year.

Just.. please.





Tuesday, November 1, 2011

PC dah OK! Plus, Interview?


Yay! PC dah baik. Err, benda ni macam dah basi je, sebab dah lebih kurang 2minggu PC ni baik, baru aku update. HAHA anyway, PC dah ok, dok ngadap PC je la. Dulu lappy rosak, mati2 aku ingat HDD aku yang kong. Rupanya, motherboard yang rosak. Ahha! Memang lappy tu. Nasib baik HDD tak rosak. Gambar banyak kot dalam tu. HOTAK LAH! sayang sehh! Lagi lagi gambar... *tutt* *tutt* Rahsia! xD Takpa, aku dah gunakan untuk tujuan lain sekarang lappy tuh.. ALAS KAKI MEJA! Haa. Ehh, ok la tu. At least dia masih boleh di gunakan, tapi untuk tujuan lain la. (ok aku tipu. lappy tu ada dalam lappy. ahh, i love u lappy! xD) Tapi kan.. PC nie satu la masalahnya, takleh di bawa kemana2. Takkan nak angkut PC ni ke mane2. Haih! Tu yang kurang best nye tu. Tapi performance, PC memang SUGOII (awesome). Tapi tu la.. haih. Kan aku cuti rehat goyang kaki setahun dekat rumah. So, no biggie kot? Memang tak kan kemana.. kot? adeh. Hari tu mintak jugak kerja. Main dok click2 dekat JobStreet je la tapi. Kan sekarang zaman IT. Lebih mudah dan efficient. Haa, di pendek kan cerita, dapat la pergi interview. Interview.. aa, interview. And this is my first time im going for an interview. I'm dead. DEAD! Habis, masa apply kerja assistant CC, takde pun kene interview ape bagai.


(maybe I should try this method. As IM SUPER BAD in singing. xD)


HAHA biasa la, bila bende tu first time, gemuruh dia semacam. Macam masa first masuk tadika, sekolah rendah, sekolah menengah and kolej dulu. Takot jeee. Tapi, lepas dapat kawan, ok la kot. Tapi nie.. eishh! Takot takot je. ah, put that aside lah. Interview je pun, bukan nye nak pergi bunuh diri. Ohoooho. (cakap besar) Ahhaa, tu je nak cerita. Bye Seremban. See you in 3days. Jangan tanya aku nak pergi mana & apply kerja apa! Nanti aku dah dapat, baru aku bagi tau. Haha. Kok la dapat, doakan saya dapat kerja tu ye kawan2! Nanti saya dapat gaji, boleh belanja kawan2 makan. Heh heh. :p


*takot sebenarnya nak pergi nie. Hmm. Tapi apa nak buat, poie yo lah. Rasa2nya, company tu tak makan orang comel macam aku kot? Buat kawaii faces, nanti ok la tu. Dapat insyaAllah. HAHA ok merapu. Ding dong, sila abaikan 2 barisan di atas. Terima kasih. Hee. Oh! Password semua aku dah tukar! yoshhh! DIAM KAU! Muahaha. Dah, kau takde point nak drop aku lagi. La la laaa~ xD semua pass dah tukar. Tapi tu la masalahnya, kadang2 aku terlupa aku tukar pass, asik masok kan pass lame, error. Takpe, mula2 kan, biasa la. lame2 nanti, biasa la. Haha. Ok dah. tata. nak tengok One Piece. BARU EPISODE 400!! Ade lagi 100+ episode nak marathon. See ya when I see ya! dAa~ :D


_______________________________________
seriously, i miss you.
________________________________________

Sunday, October 23, 2011

Graduation.


.Pictures never lie.
(22.10.2011)


(ni la kami sekelas. izati takde. die lari pulak. xD)


(kiri: eh eh, macam konvo masa tadika pulak. :p)
(kanan: aww.. I LOVE BOTH OF YOU! <3)



(tengok kaki depa! nak sama tinggi punya pasal. xD)


(ehh, sayang, u konvo ke i konvo nie? HAHA)


(ni pak lebai rayyan dan dr. ar rayyan. alolorhh comel. xD)


*terima kasih pada semua semua yang ada masa hari graduation saya. haih. untung lah dah graduate. kate orang. kate aku, tak bes lah dah graduate, bile ntah lagi nk jumpe kawan2. ==" ape ape pon, special thank to my family, i love you lah! pada gay saya pun, i love you too lah! trimas sebab datang. eventhough.. haih! sorrryyyyyyyyyyyyyy!! haihhhh. pada kawan kawan, i love you toooooo lah. tapi, tak love sangat lah. sebab korang balik awal bebeno. tak sempat nak amek gmbar. ape la. nie je gmbar ade. gmbar dengan kawan2 tak byk. gmbar dgn family n gay aku banyak la. oho. in the nutshell, im a fresh graduate now. :) carik kerja la for a year. then smbung belajar. tata titi tutu.


Saturday, October 1, 2011

Kerja? Bosan seh!



(ini tipu. aku before, sama je dengan after. haha)


kerja. kerja. kerja. bosan bosan bosan. haha. abis, bayangkan, duduk je. ngadap pesbuk sampai abis kerja. xD nak main game, takleh nk fokus sangat pulak. kejap lagi customer datang, terganggu hidup. eish. tak suka. kang aku moody tak pasal2 customer tu kene marah pulak nanti. hahaha. macam macam kes betol. sobar yo la. dulu kerja bersebab. sekarang kerja, dah tak ada sebab, jadi malasssss je. =_+" cuba bagi aku sebab, kenapa aku perlu kerja? tidak lebih dari 100 patah perkataan. xD nak kena cari sebab kerja balik nie. nak ambik mood bekerja balik. hehe. :)


*oh, aku in the meantime, kerja cc je pon. korang bayang kan la, bosan dia macam mane. hahaha. ni skang tengah cari kerja lain. tapi tu la. kos aku amek dulu, lubang kerja semua jaoh2. mane ade area tempat aku nie. tu pasal macam malas2 jugak. kena ade solid reason kenapa aku perlu kerja, baru aku ade feeling nak kerja. kalau tak, jangan harap la. malas tak terkata. hahaha. ni pun kat tempat kerja la nie. sempat je update blog. tengok tengok? ahahaha. XD


Thursday, September 29, 2011

Missing you too.


HAHAHA abis semua aku nak rindu. padahal ari tuh aku rindu sorang je. lepas tu, habis terfikir semua, dah dok rindu semua pulak. cis! orang pertama yang aku rindu tu la salah! kenapa suruh aku rindu kau, tengok, semua terbabit sekali. kejam kau nie KEJAM! (berdialog sendiri). Ramai gak ye kawan kawan, orang yang saya rindu. Biasa lah, sejak2 dah balik ke kampung halaman, rumah tercinta di Seremban ni, orang2 yang saya rindu, mesti la orang2 dekat area Melaka sane (tempat lain pon ade! malas cite). Rindu, tapi malas nak naik melaka. sebab.... ntah. malas. HAHA biasa la, malas dengan aku macam isi dengan kuku, tak boleh di pisahkan. siapa kenal aku? angkat tangan! ya! awak, betol kan saya pemalas? *angguk2*. (berdialog sendiri lagi). OK dah. ni meh tengok siapa/apa meh. mari mari.. :p




(kiri: fauzee. nama mnja, pau.)

pau oo pau. kau asal aku datang, kau tido. asal aku datang, kau ada kelas. asal aku datang, kau takde umah. mendeee. ==" abis aku datang masa kau tidur tu, dok maen perot kau je. hahaha. tu pun bangun nak tak nak. cis. sabo je la. pau, kau emo lagi ke main game? xD nanti aku datang, kau tidur lagi, aku tepuk kuat2 perut kau. err, xnak ah. cancel. nanti kene damn lagi. =="

(kanan: helmi. nama mnja, embu. xD)
embu! kau MIA seh! kau kol sebab nak mintak tolong je. ==" ke mana kau? masih di rumah kau yang takda life tu? lol. xD ape la. orang ajak g melaka, taknak. err, tak de respon. ha, duduk la kau kat situ. oh, embu ni, gay aku dulu dekat kolej. hahaha. skang tak dah. die MIA. mendeeee. aku ada gay baru. padan. HAHA



(tengok tengok! semua lecturer aku perempuan!)

haihh. puan puan, cik cik sekalian (eleh, cik pun nak jadi puan dah. :p), terima kasih ajar saya dulu. tapi camtu gak saya, hahaha. dulu slalu je tak siap assignment, baik je semua lecturer nie. serious, baek gile! kadang2 tu tak macam lecturer rasa, macam kawan2 je. dok borak2 dalam kelas, crita pasal jodoh, bile nak kene carik pakwe makwe semua, tazkirah pagi la. haih. macam2. seronok je. kelas pun tak ngantuk. hehe. sayang semua! rindu rindu. nanti saya datang balik. nak belajar programming balik nie. HAHAHA xD




ini ayah. ayah gemok. hahaha. ayah makin gemok dan makin tak terkawal sekarang. sejak sejak... haaa. tu la. haha. ntah la. takde orang jage dah nie. kene mintak tlong lecturer tengok2 kan ayah nie. die dah kurang betol lately (HAHA). ==" haih! ayah ayah. prangai~ (kalau ayah bace nie, mati aku. xD)



(kiri: tart puan niza! puan, rindu tart puan nie. ==")
(kanan: oi buruk! rindu kau. ari tu aku datang, kau dah kurus. +_+)



*budak budak rumah aku tak mentioned. budak budak satu batch yang rapat aku tak mentioned. budak budak yang.. argh! ramai. ==" ramai je lagi aku tak mentioned sini. berjela nanti entry. malas. hahaha. pada korang2. aku takde gmbar korang actually. tu sebab aku tak mentioned. kalau ade gmbar, ade je aku mentioned korang kat sini. rugi betol tak amek gmbar byk2. haih. lepas nie, kene amek gmbar banyakkkkk banyakkkkk!! hahahaha. cakap je lebih. buat nye idak pun. hehe. stendedddd. :p


Wednesday, September 28, 2011

Dah mula rindu ngan depa.





Tajuk entry nak gay. xD tapi, ada betol nya tuh. haha. tak tau la kenapa, rindu pulak rasanya. awww.. geli geli. ==" ah kesah ape. hahaha. dah 3 tahun gile gile, tiba2, abis. err.. ni dah 3/4 bulan dah separated. 2 dah masuk U. diba ngan nou. 2 dah kerja kumpul duit kawin kot. lan dengan yana. 2 lagi penanam anggur berjaya. aku dengan zaty. lagi sorang, hilang tanpa khabar berita. cis! dia memang selalu hilang. bila nak dekat exam, baru lah datang rumah sewa aku, dok study same. kalau takde exam, jangan harap la dia nak datang jenguk2 aku dekat rumah sewa aku tuh. LOL. dah macam apa ntah. haih. ok dah. rindu. weh, jom buat reunion? haha. nak kena tunggu bulan 3 gak ke? kena jugak tunggu wedding? haih! lame tu. nanti masa konvo, jalan2 jom. LAN! BAWAK KERETA! hehe. :p oh ye, ni ada aku selitkan sekali gambar budak budak gila nie. :)



(kiri: tengok nou tuh, semangat amek gmbar sendiri. haha)
(kanan: tak sudah2 amek gmbar gigi die diba nie. eish3. :p)


(kiri: tak reti, nak pakai jugak. diba diba. :p)
(kanan: tengok nou tu! dari tadi, tak habis habis! HAHA)



(kiri: tak sudah sudah nou amek gmbar. rosak npon dia. xD)
(kanan: ni la si MIA tuh. hafizan. hilang tanpa kabar berita. ==")



(kelas batal, tunggu kelas lagi 2jam. haha)


(keluar makan pizza. malam nie. saje ngade ngade.)


(ni miss belaja. tu pakai baju merah tuh. mak tiri! haha)


(abis sem6. ape lagi oi, BERJIMBA! terima kasih MyVi lan. hoho)


PS: I really miss you guys, a lot!
sheesh. =="



*rugi pulak rasanya tak amek gambar banyak2 dulu. haihh. korang ade gambar2 lagi? mane yg aku takde tuh, meh bagi through email meh. tapi, rasa, dulu dok bluetooth2. ade dah kot semua? hmm. ==" dah, tu je. saje bosan, update la blog. penat dah update. dulu tak update2. busy la. kunun nya. dah sekarang banyak masa, sehari update 3/4 entry. mati. lepas nie blog pon ade limit, entry limit macam twitter. padan. hahaha. kawan kawan, jumpa masa konvo nanti ye. :)


Tuesday, September 27, 2011

Habis dah? Tak best nya!


Raya dah nak abis ke dah abis? tapi, ramai je lagi rumah2 aku tak pergi. ='( abis, aku nak pergi, tibe tibe takde rumah. lepas tuh, yang study lah, yang macam tak bagi pergi la. haih. macam2 lah. tak best la raya tahun nie. entah apa je lah. raya yang paling tak bernafsu kot? ada mood raya tu, lepas raya pertama, tapi.. bile jadi macam nie. rasa macam.. argh damn! ok.thats that. fullstops. booo! =_=



*entah apa2 je raya tahun nie. macam tak raya je lah. tak best. a day before raya, rasa tak de mood nak raya, then raya pertama smpai lima, excited jugak. then.. seterus2nya, hampeh betol! nak pergi, tak dapat. nak pergi, takda. nak pergi, macam tak bagi pergi. takpa la. aku paham. terima kasih sahabat. saya sayang anda. (=


Getting a little rusty here.



(gambar takda kene ngena ngan entry. xD)


Why is it so hard now? Just why?! adoi. masa dulu dulu, rasa macam best je buat. hari hari buat. best best best. senang je rasa. ada flow dia. ini.. =_= buat sikit, stuck. buat lagi, stuck lagi. oi! baru 3/4 bulan aku tinggal kan. apa? korang tanya APA?! PROGRAMMING! hahaha. aku dah lupe most of them. cis! tu la. lama sangat tinggal. macam ni la jadi nya. nasib baik la kita menggunakan huruf dalam kehidupan seharian, kalau tak, mesti aku lupa jugak macam bahasa programming nie. adoi. USELESS gile bila di bagi benda senang, tak dapat nak buat. I really need a day or two to learn this thing, again. with some help though. can't study this thing alone. kinda failed. hahaha. sebab, nanti tak tau, ntah siapa nak tanya, so.. BACK TO COLLEGE! xD puan puan, oo puan.. nanti saya datang kolej, ajar saya balik boleh? nanti sok saya ada gaji ribu ribu, juta juta, saya bayar untuk kelas tambahan nie. hehe. boleh eh boleh eh? :)


PS: Don't leave the thing you studied, in a long time. Learning process will never end. Soon, you'll forget if you stop learning. :)


*adoi. ha tu la. tinggal la lagi programming lame2. padan. lupe dah. haih! abis nk mintak kerja, kene buat program, lepas tu terkial2 tak tau. bodo ape ntah. penat je belajar dulu, skang lupe. ish ish ishhh. teruk kau nie. bukan kau lah, kau tu refer pada aku. ==" lepas ni, tiap minggu kena buat latihan programming ke ape? nanti lupa lagi. sheeshhh!


Searching.



Count On Me - Bruno Mars

If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
When we are called to help out friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there
And I know when I need it
I can count on you like four, three, two
You'll be there
Cause that's what friends are supposed to do
Oh yeah
Ooohhhh Ooohhhh
Ooh yeah yeah

If you're tossin' and you're turnin' and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you
Ohh

Find out what we're made of
When we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there
And I know when I need it
I can count on you like four, three, two
You'll be there
Cause that's what friends are supposed to do
Oh yeah
Ooohhhh Ooohhhh
Ooh yeah yeah

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You know you can count on me like one, two, three
I'll be there
And I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there
Cause that's what friends are supposed to do
Oh yeah
Ooohhhh Ooohhhh
Ooh

You can count on me cause I can count on you (:



*ok, thats all about it. such meaningful lyrics. thumbs up bruno mars! awesome lyrics from you. or is it just me? xD so, what do you guys think bout this song? if you ask me for a star, upon 10. i would say 15 out of 10. haha. overpower. have fun! :)


Wednesday, September 21, 2011

Dot dot dot.


untuk menyatakan yang aku still bukak blog nie, aku post la bende merapu merapek meraban gay kind of thing ni. still the fact is, i dont know what thing should i post anyway. sebabnya, masalah masalah dan masalahhhhh je lately. the truth is, i'm kinda aware that i seriously dont own that life i had in the past. probably this is His way on giving me some meaning of life. or how miserable life can be. or anything (sheesh i cant actually think anymore =_-") jadi tu la dia, aku pun tak tau nak post ape lagi. there's no more interesting thing anymore. more like, everyday is a funeral day for me.



i just need some time to be alone.
then someone will come.
have some conversation and talk.
hold my hand and says..
"you gonna be fine. just fine"
and end it with a hug.

(its in the movie!)


blah blah blah. ok, thats kinda depressing and possibly the-most-gay-entry-of-all-time to write. haha, just 1 thing, i dont know what the hell im suppose to post anymore. ideas? xD



*my past 2 weeks was a disaster. everyday was like day of sorrow, depression and all that negative feelings. like, im half dead. seriously, if this thing further on, i'm gonna be total dead meat. its kinda hard to deal this much of pain. all of this... ==" oh okay now. i should stop. this getting seriously GAY. dammit. lalala~ this Ape ape je la is turning into some kind of blog-for-gay-thingy-and-seriously-depressed-feeling and all. oi, wth?! =="


Thursday, September 15, 2011

What a day.


Worst day, EVER!

(for now)



15.09.2011
17th of Syawal 1432H

.One after another.

.speechless.


Tuesday, August 30, 2011

First Eid 2011

Sebelom apa apa...

Salam AidilFitri!
Maaf Zahir & Batin!!

Kosong kosong aa kawan. :)


No long post. Picture will do the talk. Maybe with some description. XD (click on the image to enlarge. takkan tu pun nak ajar kot? haha. :p)



(one big happy family at kampung. xD)
PS: don't ask me why i'm in black this year. =.=



(kiri: kampung ku. :D)
(kanan: excited raya. fuyooo~)




(kiri: kesian, tersisih, warne baju laen.. tamo nanges. haha)
(kanan: gambar curi. haa, ape bikin aa! XD)




(ni baru 4 family. lagi 5 raya kampung lagi satu. heh. :D)



(kiri: kanan tuh bodyguard poyo gile. tgok muke die. =.=)
(kanan: alolorh, sweet gile. haha. XD)




*dah. senang je tahun nie. tgok gambar je. tak yah nk bebel2 panjang macam tahun lepas. nk kene buat list mintak maaf lagi ke. tak payah la kot. bace yang lepas. same je gak tahun nie. mintak maaf bende same. kot? HAHA apa nak buat, asyik buat bende salah yang sama je. tu pasai la tiap tahun mintak maaf benda sama. tapi, tahun nie ade kawan2 baru. hmm, nanti la buat forgive list lagi macam tahun lepas. haha, takpe. nanti nanti. korang boleh je tunggu kot? haa, pape pon, ni gambar untuk first eid. lokasi, kampung pantai, seremban. dekat je kot dengan rumah, tak sampai 10minit. papepun, selamat berhari raya! (=


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...